středa 25. srpna 2010

Kloubní výživa pro štěně - 4 tipy na účinnou kloubní výživu


V tomto článku naleznete 4 tipy a doporučení na opravdu dobrou a účinnou kloubní výživu pro štěně.

Pokud jste si pořídili štěně velkého nebo obřího plemene a chcete být opravdu zodpovědnými chovately a preventivně chcete předejít kloubním problémům, které jsou spojeny s namáháním kloubů díky velké váze psa v dospělosti, zcela jistě jste narazili na nepřeberné množství značek a druhů kloubních preparátů ať už v tekuté formě nebo v tabletách či prášku. A teď jak se říká "babo, raď". Která kloubní výživa je pro štěně nejúčinnější?

Obecně se dá říct, že tekutá forma je lépe vstřebávána a tudíž se rychleji projeví její účinek. To ale neznamená, že kloubní výživa mající formu prášku či tablet není účinná.

Vybrala jsem 4 značky, které mohu s jistotou doporučit a to na základě vlastní zkušenosti nebo zkušeností známých vetrinářů či chovatelů.

1. Alavis kloubní výživa - je kanadská léty odzkoušená kloubní výživa pro psy, štěňata, koně či kočky založená na kombinaci tradičních chondroprotektiv - MSM, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát.

Který preparát značky Alavis vybrat pro štěně? Čím začít, jak postupovat a co je dobré kombinovat, aby účinek byl co nejlepší si můžete přečíst zde: Alavis kloubní výživa pro štěně

2. Aptus Apto-Flex vet sirup - finská velice účinná kloubní výživa pro psy, kočky a štěňata od tří měsíců. Kromě tradičních chondroprotektivních látek obsahuje velice účinnou kyselinu hyaluronovou a kolagen.

3. Hyalutidin DC Aktiv - výhodou je tekutá forma, chutnost a snadné dávkování (odpadá problém s dělením tablet). Hlavní účinnou látkou je kyselina hyaluronová (nejvyšší možná koncentrace) vázaná v komplexu s chondroitin sulfátem tzv. HCK - čimž se zvyšuje její účinnost a rychlost vstřbávání v místech, kde je jí nedostatek. Již po 14 dnech podávání můžete pozorovat ustupování bolesti, snadnější pohyb a díky tomu opět chuť se pohybovat. Doporučená doba podávání je minimálně 30 dnů (1 lahvička).

4. Canosan koncentrát - Canosan pro psy byl vyvinut po několikaletém výzkumu a má jedinečné složení. Přípravek Gonex obsažený v Canosanu se získává propracovaným výrobním postupem z měkkýšů (Perna canaliculus), produkovaných na Novém Zélandě.

Přípravek z těchto měkkýšů mořského původu stimuluje látkovou výměnu pojivových tkání a poskytuje esenciální stavební kameny pro chondrocyty. Vzhledem k optimálnímu složení doplňkového krmiva Canosan lze jej podávat psům v každém věku.

Nevýhodou může být jeho vysoká cena za balení, ale dávkuje se tak málo, že nakonec nevyjde dráž než ostatní klouní výživy pro psy a štěňata.

Související články:
Doporučená kloubní výživa pro štěňata
Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?

Žádné komentáře:

Okomentovat